Omdat heel wat studenten omwille van de coronamaatregelen momenteel geen studentenjob kunnen uitoefenen, geeft Fonds LISA hen een duwtje in de rug.

Heel wat studenten gaan tijdens de zomermaanden of gedurende het jaar aan de slag om iets bij te verdienen. Op die manier kunnen ze hun studies betalen en hebben ze wat extra middelen om samen met de vrienden een stapje in de wereld te zetten. Ook de studenten die door het Fonds LISA worden ondersteund dragen zelf hun steentje bij door het uitoefenen van een studentenjob.

Omwille van de coronacrisis werden de sectoren die traditiegetrouw vaak beroep doen op studenten echter hard getroffen. Door het sluiten van de horeca alleen al is het aanbod van studentenjobs drastisch geslonken, waardoor heel wat jongeren moeite hebben om rond te komen.

Om daaraan tegemoet te komen voorziet Fonds LISA 10.000 euro extra ondersteuning voor haar studenten. Die uitzonderlijke coronatoeslag moet toelaten dat de zwaarst getroffen jongeren weer even wat ademruimte hebben en zonder zorgen kunnen verder studeren.