Op de gala-avond van de Steunraad West-Vlaanderen voor KBS in Roeselare maakten koning Filip en koningin Mathilde kennis met het Fonds LISA.

De steunraad West-Vlaanderen van de Koning Boudewijnstichting organiseert onder het voorzitterschap van Patrick Maselis om de twee jaar een gala-avond voor heel wat genodigden, waaronder de leden van de koninklijke familie. De opbrengst van de avond gaat naar de projecten van het Streekfonds West-Vlaanderen.

Wat oorspronkelijk was voorzien als een groot evenement in het Fabriekspand voor zo’n 600 genodigden, werd omwille van de coronamaatregelen uiteindelijk een kleinschalig event in sterrenrestuarant Boury in Roeselare. Bij de voorstelling van de verschillende projecten bleken koning Filip en koningin Mathilda bijzonder gecharmeerd door het studentenfonds LISA dat werd voorgesteld door bezieler Bernard Adins en alumnus Maroi Ayadi.

Maroi behaalde mede dankzij de steun van het Fonds LISA met succes haar diploma Handelswetenschappen en is momenteel aan de slag als Financial Controller bij de Unilin van Mohawk Industries.